PERGURUAN

Bestuur

Schoolhouder:               Sergio Sodikromo

Voorzitter:                      Rene Coldenhoff
Secretaris:                      Barbara van Rheenen
Penningmeester:          Jozien Valk-Sodikromo

Technische zaken:
Guru:                                  Rennie Kleeman
Pelatih:                              Sergio Sodikromo
Pesilat:                              Dennis Duran

RANTING: ZEELAND / VLISSINGEN

ALIRAN:     S. H. Setia Hati

Ruim 40 jaar is perguruan Naga pencak silat door bapak Willy Soplantila in Zeeland ge├»ntroduceerd. Bapak Willy Soplantila heeft de pencak silat geleerd vanuit Malang  ( Oost-Java). In Nederland heeft hij samen getraind met wijlen bapak Turpijn. Bapak Turpijn was vanaf de jaren 60  een van de grondleggers van de Setia Hati stijl in Nederland.

 De gebroeders Kleeman (Andre, Rennie & Edwin) hebben de school vervolgens verder voortgezet. Vanaf 2023 staat de Ular Naga Pencak Silat onder leiding van Pelatih Sergio Sodikromo.

De stijl van de Ular Naga heeft de Setia Hati (zuiver hart) stijl en kenmerkt zich door laag/midden/hoog spel. Alle facetten worden in de training doorlopen. In combinatie met de dierstijlen wordt er getracht om de stijl zo puur en authentiek te houden. Behoud van traditie en cultuur is hierbij belangrijk.

Pendekar Willy Soplantila
Pendekar Willy Soplantila
Andre, Rennie, Edwin Kleeman
Andre, Rennie, Edwin Kleeman

P. O. ( Pencak organisasi)

De P. O. oftewel Pencak Oraganisasi, is een overkoepelende pencak organisatie met zijn hoofdzetel in Lumajang (stad in Oost-Java). De stijl is opgericht op 27 augustus 1927 door het samengaan van 11 pendekars (grootmeesters), met als doel een eenheid in de pencak silat te krijgen.

Pendekar Frans Soplantila is sinds 1975 lid van de P. O. Maar sinds 1989 heeft hij met zij school (Panca Sila) een intensieve samenwerking opgezet. In 1991 is Pendekar Frans Soplantila met een groep leerlingen naar Lumajang afgereisd om kennis uit te wisselen en te trainen. In 1997 is Guru Andre Kleeman naar Lumajang afgereisd om te trainen. Daar is hij door pendekar Frans Soplantila beedigd als guru in de Pencak silat.

Doordat guru Andre Kleeman zijn guruschap in Lumajang heeft behaald is perguruan Ular naga automatisch verbonden aan de P. O.  De weg naar Lumajang zijn voor de leerlingen van Guru Andre en Rennie Kleeman hiermee gebaand.